Športnik sem je sklad, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij po vsej Sloveniji, da lahko uresničijo svoje športne sanje. Preko 110 članic Zveze prijateljev mladine Slovenije omogočamo dostop do sredstev iz sklada Športnik sem otrokom in mladim iz vseh delov države. Naš cilj je, da čim več otrok spodbudimo k športnim aktivnostim, ki jim pomagajo izboljšati fizične in psihične zmogljivosti ter krepijo njihovo samozavest. Z vašo podporo omogočamo, da imajo vsi otroci možnost gibanja in treniranja, ne glede na njihove finančne zmožnosti.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj preprostih prošenj otrok, ki sanjajo o tem, da bi lahko še naprej trenirali svoje najljubše športe.

Motivacijska pisma mladih športnikov:

fant, 12 let – Nogomet “Jaz res rad igram nogomet. Igram že dolgo in želim si biti najboljši v ekipi. Ampak moji starši ne morejo vedno plačati treningov. Prosim, pomagajte mi, da lahko še naprej treniram, ker bi rad nekoč igral za Slovenijo.”

dekle, 14 let – Atletika “Rada tečem. Ko tečem, sem srečna in se počutim močna. Moja želja je, da bi tekmovala na večjih tekmah, a moji starši nimajo denarja za vse, kar potrebujem. Res bi bila vesela, če mi lahko pomagate, da še naprej treniram in hodim na tekme.”

dekle, 10 let – Gimnastika “Gimnastika je moj najljubši šport. Rada telovadim in se učim novih trikov. Rada bi šla na več tekmovanj in napredovala, ampak to stane veliko denarja. Prosim, če mi lahko pomagate, da bom lahko še naprej telovadila in se učila novih stvari.”


Z nakupom Persila podprete mlade športnike po vsej Sloveniji – Športnik sem

Z nakupom izdelkov Persil podpirate Zvezo prijateljev mladine Slovenije in omogočate mladim športnikom, da sledijo svojim sanjam. Za vsak kupljen izdelek Persil podjetje Henkel podari 0,50 € programu Športnik sem, s katerim bomo otrokom omogočili, da se aktivno ukvarjajo s športom.

1 Persil = 0,50 € donacije za ZPMS in program Športnik sem

Skupaj lahko pomagamo mladim športnikom, da uresničijo svoje sanje!