Mladost in kreativnost sta dve zagotovo neločljivi zadevi, ki se medsebojno dopolnjujeta in skupaj rasteta. Toda brez spodbudnega in zdravega okolja otroci in mladi ne morejo razviti svojega polnega potenciala, en izmed ključnih členov za doseganje takšnega okolja pa je zagotovo skrb za duševno zdravje.

Omenjena tema je bila dolgo časa nekakšen tabu v družbenem prostoru, čeprav v zadnjih letih počasi in zanesljivo vstopa v naš vsakdan kot vitalen in nikakor zanemarljiv del življenja, še posebej med otroki in mladimi. Da bi javnost ozavestila o pomenu skrbi za duševno zdravje ter dodatno prebudila iskrico kreativnosti med mladimi, je Cedevita v sodelovanju s strokovnjaki in umetniki začela z družbeno odgovorno kampanjo Bodi TU. Bodi CE.  

Številne raziskave so pravo umetnost in kreativnost prepoznale kot orodje, s katerim se lahko izrazimo in lažje spopadamo z izzivi. Brezmejna domišljija, ki krasi otroke, ter njihov iskreni optimizem so navdih za vse nas, zato se je Cedevita, ena najbolj znanih blagovnih znam odločila, da v tej kampanji da prav otrokom možnost, da vsi slišijo in vidijo njihova sporočila.

Letošnje leto Cedevita v sklopu kampanje podpira Zvezo prijateljev mladine Slovenije, najbolj prepoznavno in najbolj zanesljivo organizacijo za otroke, mlade in družine, ki deluje na področju cele Slovenije. Zveza deluje od leta 1953, njen temeljni cilj pa je izboljšati kakovost življenja otrok, mladostnikov in družin ter zastopati in uresničevat i​njihove interese in potrebe ter ščititi njihove pravice.

»Odločitev o izbiri organizacije ni bila preprosta, saj je v Sloveniji veliko čudovitih pobud, ki so vredne pozornosti. Toda rezultati dela in delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije govorijo sami zase in resnično se sijajno dopolnjujemo v enaki viziji in želji – da smo tukaj za naše mlade, ki jim bo morda ravno umetnost pomagala, da se izrazijo in poiščejo pomoč, če jo potrebujejo«, je povedala Svetlana Babič, vodja blagovne znamke Cedevita za Slovenijo.

 Otroci so poslikali posebno izdajo kozarcev Cedevita

V sklopu letošnje kampanje Bodi TU. Bodi CE. so bile organiziran kreativne delavnice, na katerih so otroci in mladi pod vodstvom psihologov Gabrijele Ištuk, Alberta Mrgole, Leone Bortas Hetler in učiteljice Ane Kovačič iz OŠ Zalog ob strokovnih nasvetih umetnikov Hane Tintor in Marka Borote naslikali čudovite slike, ki bodo krasile posebno izdajo kozarcev Cedevita. 

Otroci nas lahko ogromno naučijo in zaslužijo si, da smo tukaj za njih in prav skozi umetnost nam lahko prenesejo svoje sporočilo, iz katerega se odrasli lahko veliko naučimo. Prav zaradi dviga ozaveščenosti o pomenu skrbi za duševno zdravje je Cedevita pred nekaj leti začela z izobraževalno platformo Bodi TU. Bodi CE. V sklopu te kampanje lahko državljani na platformi poiščejo nasvete, kako nam kreativnost pomaga pri varovanju duševnega zdravja in v strokovnih člankih pridobijo dodaten navdih«, je povedala Tihana Moškatelo, vodja strateškega razvoja blagovne znamke Cedevita.

Z izbiro priljubljenega okusa Cedevite lahko tudi državljani podprejo otroke kreativCE iz Zveze prijateljev mladine Slovenije. Več informacij o kampanji je mogoče najti na izobraževalni platformi Bodi dobro. Bodi CE., na kateri lahko državljani poleg strokovnih člankov poiščejo kreativnosti, ki je nastala v sodelovanju s psihologinjo Gabrijelo Ištuk. Vodič je namenjen prav staršem in otrokom, da bi se s pomočjo strokovnih nasvetov naučili raziskati in odkriti kreativnost z uporabo kreativnih tehnik v svojem vsakodnevnem življenju.