9. oktobra, na svetovni dan pošte, smo zaključili dobrodelno akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe«, v okviru katere so se na poštah po celotni Sloveniji zbirale šolske potrebščine in finančni prispevki za otroke iz socialno ogroženih družin. V dobrodelni akciji, ki že dvanajsto leto zapored poteka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je bilo do 9. avgusta letos zbranih kar 57.745 kosov različnih šolskih potrebščin. Hkrati je bilo do danes, ko se je zaključilo tudi zbiranje finančnih sredstev, zbranih 11.230 EUR denarnih nakazil pravnih in fizičnih oseb. 

Pošta Slovenije je zbrana finančna sredstva predala Zvezi prijateljev mladine Slovenije, medtem ko so bile šolske potrebščine otrokom iz socialno ogroženih družin razdeljene pred začetkom šolskega leta. Kot je ob današnjem zaključku dobrodelne akcije poudaril direktor Marketinga in Divizije Paketi pri Pošti Slovenije Matej Raspet, Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije s ponosom zaključujeta že dvanajsto leto skupne dobrodelne akcije. »Letos smo skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije zbrali kar 57.745 kosov šolskih potrebščin in 11.230 EUR finančnih prispevkov. Ta izjemen odziv kaže, kako močna je naša skupnost, ko se združimo za dober namen. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali šolske potrebščine in finančna sredstva. Veselimo se nadaljnjih priložnosti za sodelovanje in podporo tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Naša zaveza k pomoči skupnosti ostaja trdna. Hvala vsem, ki ste del te čudovite zgodbe.”

Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna pa ob zaključku dobrodelne akcije izpostavlja: »Z velikim veseljem in hvaležnostjo spremljam zaključek letošnje dobrodelne akcije »Poštar Pavli polni šolske torbe«, ki se je simbolično zaključila prav 9. oktobra, na svetovni dan pošte. Ta akcija, ki poteka že dvanajsto leto zapored, je v sodelovanju z našo organizacijo postala nepogrešljiv vir pomoči za otroke iz socialno ogroženih družin. Zbrali smo rekordno število kosov šolskih potrebščin, kar je izjemen dosežek, hkrati pa smo do danes zbrali tudi 11.230 EUR finančnih prispevkov pravnih in fizičnih oseb za sklad Polna šolska torba. Ta podpora je omogočila mnogim otrokom lažji začetek šolskega leta in jim zagotovila boljše možnosti za uspeh v šoli. Iskrena hvala vsem, ki ste prispevali k temu plemenitemu cilju in pokazali, da s skupnimi močmi lahko dosežemo pomembne spremembe