Danes je Slovenija izgubila eno največjih humanitark.

Anita Ogulin je izjemen pečat pustila tudi v naši sredini, na ZPMS. V svojih prizadevanjih je bila neomajna in trmasto je sledila skupnemu cilju naše velike in razvejane organizacije – ustvarjati boljše pogoje za življenje in razvoj otrok. Z velikim spoštovanjem se spominjamo …

Anita Ogulin je bila Častna članica ZPMS.

Bila je članica Upravnega odbora ZPMS v letih 2007 do 2014 ter

dolgoletna predsednica Komisije za socialna vprašanja pri ZPMS in ena od pionirk razvoja humanitarnih programov ZPMS. Po njeni zaslugi je bila vzpostavljena prva t.i. humanitarna linija v oddaji Maria Galuniča na RTV SLO.

Poleg delovanja na ZPM Moste-Polje in širše na področju humanitarnosti, si je konec devetdesetih skupaj s takratno generalno sekretarko ZPMS Anito Caruso prizadevala za vzpostavitev centra za začasno namestitev otrok v starosti do 10 let – Hišo zavetja za otroke. Po večletnih prizadevanjih se je v letu 2002 začela priprava dokumentacije za ureditev objekta, med tem pa je bil oblikovan tudi strokovni tim nastajajočega namestitvenega centra, ki ga je vodila Anita Ogulin. Ko je ZPMS pridobila primeren objekt kot donacijo, je bilo MDDZS pripravljeno dati soglasje za delovanje centra le pod pogojem, da ta projekt uresničuje ministrstvo. In tako je kot program Centra za socialno delo Ljubljana leta 2005 zaživel prvi namestitveni center za otroke do 10 let – Hiša zavetja Palčica, ki deluje še danes.

Verjamemo, da njeno delo ne bo nikoli pozabljeno in da bodo tisti otroci, ki so z Anitino pomočjo zaživeli lepše življenje, dobro delili naprej.

Iskreno sožalje svojcem in sodelavcem na ZPM Moste Polje.