Spoštovani ravnatelji, pedagoški in svetovalni delavci,

pred začetkom novega šolskega leta vas vabimo k sodelovanju pri naši akciji »TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE«, ki bo potekala od 18. do 29. novembra 2024.

Zakaj je pomembno, da se tudi vaša šola prijavi k akciji?

V zadnjih dveh letih je akcija med učenci občutno pripomogla k prepoznavnosti TOM telefona kot vira pomoči, zahvaljujoč vsem vam, ki ste si vzeli čas za izvedbo. Zato si želimo, da se tudi letos vključi čim več šol s pripravo TOM kotička in izvedbo delavnice. Delavnica učencem in učiteljem približa pogovor kot osrednji prostor, v katerem se dogaja proces pomoči, kadar se znajdemo v stiski. Prav tako delavnica podrobneje predstavi, kako poteka kontakt med otrokom in svetovalcem na TOM telefonu.  

Vsaka sodelujoča šola bo v začetku novembra po pošti prejela TOM nahrbtnik z vsem potrebnim gradivom za izvedbo delavnice in promocijskim materialom. V času med 18. in 29. novembrom pa šola nato:

  • na spletni strani in družbenih omrežjih najavi obisk TOM nahrbtnika
  • postavi TOM kotiček  – določi lokacijo TOM nahrbtnika v šolskem prostoru, ki bo vidna učencem, in jo opremi s promocijskim gradivom TOM telefona;
  • izvede delavnico  – v vseh oddelkih 4. in 7. razreda osnovne šole, ter 2. letnika srednje šole, namenite eno razredno uro izvedbi delavnice in pomenu pogovora in TOM telefona (delavnico lahko izvede razrednik, socialni delavec, učitelj…);
  • objavi banner TOM telefona na spletni strani in družbenih omrežjih šole;
  • tekom akcije objavi fotografije ali filmčke izvajanja akcije ter TOM kotička. Veseli bomo, če objavo označite z @TOMtelefon in nam fotografije pošljete na tomtelefon@zpms.si.

Če se vi še niste prijavili k akciji, pa bi radi sodelovali, nam pišite na tomtelefon@zpms.si. V prijavi navedite: ime in naslov šole, ime in priimek kontaktne osebe, ki bo na šoli vodila akcijo ter njen e-mail in telefonsko številko. Rok za prijavo je 18. september 2024.

Za vse prijavljene bomo organizirali ZOOM srečanje, kjer vam bomo podrobneje predstavili potek akcije in vsebino delavnic. Povezavo vam bomo poslali naknadno.

Želimo vam uspešno prihajajoče šolsko leto in se veselimo sodelovanja.