Majhne radosti so danes pogosto prehitro spregledane, a to ne velja za vse. Direktor podjetja Gradbeništvo Ika Bau in Kamen Ika Stein, gospod Damjan Kocjan se zaveda, da se včasih veliko sreče skriva v majhnih stvareh. Damjan se je zato odločil, da bo s svojim kolesarjenjem prižgal iskrice sreče v očeh enega otroka iz lokalnega okolja. Med 5. septembrom in 15. oktobrom bo s kolesom raziskoval prelepo Dolenjsko, pri tem pa zbiral sredstva za nakup otroškega kolesa in opreme za enega otroka iz socialno šibkejše družine.

Damjan bo kolesaril vsak dan, ne glede na vreme ali razdaljo, njegovo službeno vozilo pa bo za 40 dni postalo kolo.

S to srčno akcijo želimo zbrati dovolj sredstev, da enemu otroku omogočimo brezskrbno vožnjo s kolesom in prispevamo k njegovemu zdravemu ter aktivnemu otroštvu. Vsa sredstva se bodo zbirala v sklad ŠPORTNIK SEM, s katerim na Zvezi prijateljev mladine Slovenije pomagamo otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij, da uresničijo svoje športne sanje.

Pomagajmo Marku uresničiti to preprosto, a pomembno željo.

Marko je petnajstletni deček, ki je pravkar stopil v prvi letnik srednje šole. Njegova družina se sooča s težkimi življenjskimi preizkušnjami. Zaradi velike spletne prevare, ki jih je prizadela, zdaj živijo le z eno plačo, kar jim omogoča komaj pokrivanje osnovnih potrebščin. Čeprav je Marko skromen in nikoli ne prosi za več, kot potrebuje, bi mu novo kolo prineslo veliko veselja in olajšalo vsakodnevno pot v šolo. Njegova družina bi bila izjemno hvaležna za kakršno koli pomoč pri izpolnitvi te želje.

Vabimo vas, da spremljate Damjanovo dobrodelno kolesarsko avanturo in se pridružite z donacijami. Skupaj lahko dosežemo veliko. Pomagajmo otroku do kolesa in mu omogočimo, da začuti svobodo gibanja!

Iskrena hvala direktorju podjetja Gradbeništvo Ika Bau in Kamen Ika Stein za to čudovito pobudo. Imate veliko srce, športno srce! Hvala tudi  DPM Mojca Novo Mesto za pomoč pri iskanju primerne družine.

Možnost za donacije:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 1004 9903 191
Sklic: SI00 245011
Namen: Športnik sem