Spoštovani.

Natečaj Evropa v šoli 2024/2025 je tu – tema letošnjega natečaja je Digitalno državljanstvo, Čarovnija na dlani, naj te vodi modrost, ko brskaš po strani.

Zakaj je digitalno državljanstvo pomembno in kaj prinaša: Digitalno državljanstvo omogoča, da se spopademo z izzivi in priložnostmi, povečuje dostop in vključenost v družbo, pomaga pridobiti digitalne kompetence, ozavešča o diskriminaciji in pristranskosti, je ključno za pravilno delovanje demokratičnih institucij, poudarja odgovorno vedenje na spletu, uči, kako varovati osebne podatke in ostati varen v digitalnem okolju, spodbuja sočutje in spoštovanje drugih, zmanjšuje primere spletnega nasilja, uči, kako kritično ocenjevati spletno vsebino in razlikovati verodostojne vide od lažnih informacij, spodbuja, da gradijo pozitivne in pomenljive odnose na spletu.

Letošnja tema Digitalno državljanstvo bodo na izobraževanju za mentorje in koordinatorje (6. 11. ob 13h preko ZOOM) predstavili – Petra Bevek Služba za digitalizacijo izobraževanja, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Janice Richardson, strokovnjakinja Sveta Evrope za digitalno državljanstvo, digitalno pismenost, vpliv spleta na počutje otrok in za njihovo zaščito na spletu ter Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo. Izobraževanje za mentorje in koordinatorje bo 6. novembra ob 13h preko aplikacije Zoom.

Vsi pomembni datumi za sodelujoče šole in vrtce so zbrani tukaj (in v publikaciji).

6. 11. 2024 on-line izobraževanje za mentorje in regijske koordinatorje
6. 12. 2024 rok za oddajo prijav šol in vrtcev na natečaj
28. 2. 2025 šole/vrtci pošljejo dela na naslov regijskega koordinatorja natečaja
28. 3. 2025 regijski koordinatorji dela posredujejo nacionalni koordinatorici natečaja
spletne strani pri spletnem natečaju so zaključene
25. 4. 2025 objava rezultatov natečaja Evropa v šoli 2024/2025
7. 5. 2025   zaključni dogodek

Publikacija, Evropa v šoli, 2024/2025

Evropa v šoli_publikacija_2024_2025 koordinatorji

VEČ INFORMACIJ O NATEČAJU NAJDETE NA SPLETNI STRANI NATEČAJA EVROPA V ŠOLI.